Klaus Iohannis redefinește „guvernul meu”

Președintele țării, Klaus Iohannis, a declarat luni că o țară trebuie să aibă un guvern politic, relatează Agerpres.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a fost prezent luni, cu ocazia deschiderii noului an școlar, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din București. El a declarat următoarele:

Discuția cu premier tehnocrat și premier politic... Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu și foarte clar: o țară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot.

Guvernul tehnocrat actual este definit de șeful statului ca o soluție de criză pe o perioadă limitată, în lipsa alteia mai bune.

Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic - și vă amintiți că l-am rugat la vremea respectivă pe domnul Cioloș să propună un guvern independent politic, adică un guvern de tehnocrați - a fost o soluție pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem să discutăm de altceva decât de un guvern politic.
Declarația lui este neașteptată, venind în contradicție cu ipoteza lansată de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan la începutul verii, conform căreia dacă niciun partid nu va reuși să formeze o majoritate în urma alegerilor parlamentare, Iohannis va impune un nou guvern tehnocrat.

0 comentarii