Ordonanța a căzut; protestele continuă

Deși Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă că ordonanța pe tema modificării codului penal va fi abrogată, protestele continuă în capitală și în țară. De o parte, protestatarii vorbesc despre demisia guvernului și avansează chiar teorii ca alegerile anticipate. De cealaltă, pesedinștii ne spun că protestatarii sunt mobilizați de sistem, de servicii și de multinaționale, pentru că sistemul nu dorește să-i fie diminuată puterea.

Liviu Dragnea

Dragnea a declarat, la Antena 3, că nimeni nu are de câștigat din escaladarea protestelor și le-a transmis celor care sunt în Piața Victoriei, celor care sunt la Cotroceni și președintelui Iohannis că cele mai importante lucruri în România sunt liniștea și stabilitatea. Liderul PSD a menționat ca o concluzie a ultimelor zile faptul că guvernanții trebuie să învețe să comunice mai bine, în special înainte de a lansa o astfel de ordonanță, pentru că, în lipsa unei bune comunicări, populația e manipulată de informațiile adversarilor politici.

Se discută și despre eventualii țapi ispășitori. Dragnea a mai declarat, tot la Antena 3, că Grindeanu va discuta cu Florin Iordache, ministrul justiției, joi sau vineri, și că o eventuală decizie de a-l demite pe Iordache din fotoliul pe care-l ocupă îi va aparține premierului. Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că săptămâna viitoare îi va cere demisia lui Iordache, ca urmare a modului deficitar în care a comunicat pe tema OUG pe Justiție, lăsându-i însă până atunci câteva zile la dispoziție, pentru a trece bugetul de Parlament.

sursă foto: pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea

2 comentarii

Unknown la 09.05.2018, 16:18

What's up, just wanted to tell you, I loved this post. It was inspiring. Keep on posting! gmail login email

Melanie la 13.12.2020, 02:36

As a lender we must provide you with a set of no under 10 counseling agencies to select, five ones are mandated from the FHA and will include the National Council on Aging. canada mortgage calculator I provide all my clients with all the lowest monthly interest in the market and customized mortgage solutions to help them achieve their residence financing needs. mortgage calculator canada