Un muzeu a eliminat temporar operele de artă ale imigranților

Începând cu 16 februarie 2017, Muzeul Davis din Massachusetts (Colegiul Wellesley), a exclus din camerele sale toate piesele de artă create sau aduse de către imigranți, ori le-a acoperit, în locul lor punând etichete de tipul "creată de un imigrant" sau "dăruită de un imigrant". Măsura va avea efect până pe 21 februarie și are drept scop, spune muzeul, conștientizarea valorilor pe care imigranții le aduc în societatea americană.

art-less - muzeul davis

Redăm în continuare anunțul postat pe site-ul muzeului:

Circa 20% din operele de artă ce sunt afișate în galeriile noastre permanente au fost create de artiști sau donate de colecționari care au imigrat în Statele Unite. Până la Ziua Președintelui, inclusiv (nr. 21 feb 2017), am scos aceste lucrări sau le-am acoperit, pentru a demonstra simbolic cum ar arăta Muzeul Davis fără contribuția lor la colecțiile noastre și la Colegiul Wellesley, și prin urmare pentru a le onora multele daruri de neprețuit.

În locul exponatelor eliminate sau acoperite, vom pune etichete care indică "creat de un imigrant" sau "dăruit de un imigrant". Instituțiile care rezonează cu noi în acest demers pot descărca și utiliza aceste etichete noastre.

Inițiativa Muzeului Devis a fost marcată cu hashtagul #Art-Less (nr: Fără Artă).

sursă foto: CNN

0 comentarii