Vas rusesc scufundat de o navă cu oi

Joi, 27 aprilie 2017, a avut loc un accident naval mai puțin obișnuit: o navă militară rusească s-a ciocnit cu un vas cargou cu oi plecat din România, la intrarea în strâmtoarea Bosfor. Impactul a fost atât de puternic încât a scufundat nava rusească, dar cargoul cu oi nu a pățit mai nimic.

Liman

Vasul cargou plecase din portul Midia-Năvodari, dar nu era românesc. El naviga sub pavilionul Togo și avea drept destinație Iordania. La bordul lui se aflau aproape 9000 de oi. Nava militară rusească cu care acesta a intrat în coliziune se numea Liman și avea drept scop culegerea de informații. Impactul a produs o spărtură în nava rusească, care s-a scufundat la circa două ore și jumătate de la accident.

Incidentul nu a fost ascuns de presa rusă. Încă de la început, ministerul rus al apărării a anunțat că o navă militară de recunoaștere este în pericol de a se scufunda în urma unei ciocniri cu un cargo ce transporta animale vii.

Se pare că toți marinarii ruși de la bordul navei accidentate, în număr de 78, sunt teferi, cel puțin conform anunțului Moscovei. Cargoul cu oi număra doar 17 marinari, care nici eu n-au pățit nimic. Evenimentul a stârnit, ulterior, numeroase glume și caricaturi pe rețelele sociale, pe tema flotei rusești.

0 comentarii