Carnagiul din Las Vegas

Duminică noaptea, pe 1 octombrie, un om înarmat, aflat la un etaj superior al unui hotel de lângă Mandalay Bay, Las Vegas, a tras niște rafale asupra publicului aflat la un concert în aer liber, omorând 58 de oameni și rănind alți peste 500. Criminalul, pe nume Stephen Paddock, a fost găsit mort în camera lui de hotel de către autorități.

Las Vegas

Masacrul din Las Vegas din această săptămână aceasta aduce încă o tragedie peste o lume lovită de atentate teroriste. De data aceasta, atentatorul nu este un străin, ci un american: Stephen Paddock, de 64 de ani. Nu se cunosc motivele care l-au determinat ca, în timpul concertului de muzică country Route 91 Harvest, să deschidă focul asupra participanților. Teroarea ploii de gloanțe venite de sus într-un loc foarte aglomerat a durat circa 11 minute. A urmat o confruntare între forțele polițienești și atacator. Aceasta a fost găsit apoi mort în camera lui de hotel, în urma unei răni pe care și-o provocase singur. Adică, s-a sinucis. Și a bătut, astfel, tristul record de cel mai sângeros atac armat în masă comis de o singură persoană, din istoria Statelor Unite ale Americii.

Imediat după tragicul eveniment, în mass-media s-au viralizat știri false, care identificau în mod greșit agresorul. Aceste articole s-au propagat inclusiv cu ajutorul lui Google și Facebook, care ulterior le-au scos din rezultate și și-au cerut scuze. Atentatul a fost revendicat de gruparea ISIL, dar FBI a declarat că nu a găsit nicio conexiune între atacator și această grupare.

0 comentarii